duminică, 10 martie 2013

In nota obisnuita

Nimic spectaculos. Asteptam cu totii derby-ul seriei, cel de la Galati cu Gloria. Atunci aveau sa se aseze lucrurile. O victorie propulsa Viitorul ca pretendenta sigura pentru divizia B. O infrangere aducea in aceeasi pozitie pe galateni, iar un rezultat de egalitate ar fi prelungit aceasta lupta probabil pana in ultima etapa.
Viitorul castiga pe teren propriu un meci deloc usor cu cei de la Partizanul Bacau, dar prin doua lovituri de la 11 m, ambele reusite apartinand lui Andronic. Terenul ud, de miez de primavara, a pus probleme celor doua echipe. Evident, un astfel de teren, dezavantajeaza echipa mai tehnica, astfel ca vasluienii s-au chinuit destul de mult pana sa-si apropie victoria, nefiind suficient de inspirati si neadaptandu-se la conditiile terenului care ar fi impus mai multe suturi la poarta de la distanta. Viitorul Vaslui - Partizanul Bacau 2-0, victorie muncita care mentine aceeasi linie de clasament cu a liderului. Urma insa o vizita chiar in fieful liderului, iar concentrarea trebuia sa fie maxima !
Meci interesant la Bacau pentru Mecanica in compania echipei locale, Proletarul. Dupa o repriza alba, gazdele deschid scorul cu un sfert de ora inainte de finalul partidei. Rau egaleaza imediat printr-un sut napraznic de la 25 m. Minutul 83 avea sa aduca o faza mai mult decat suspecta. Rusu suteaza de la 30 m direct in vinclul portii gazdelor, dar, stupoare! arbitrul asistent ridica fanionul pentru...nimeni nu stie de ce ! golul este anulat ! Si pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal, in min. 90 gazdele primesc un penalty si astfel meciul se termina  Proletarul - Mecanica 2-1! Nedrept si nemeritat! Dar fara aceasta victorie Proletarul ar fi fost "lanterna rosie" a clasamentului, iar arbitrii sunt si ei oameni, nu-i asa?
Husenii joaca la Borzesti si pierd un meci in care Nicu Marian, Tugulan si State s-au intrecut in ratari. Scor final: 2-0 pentru gazde.
Lupta in subsolul clasamentul era extrem de incinsa. Cinci echipe se luptau pentru a evita cele 2 locuri retrogradabile si se roteau la ultimul loc etapa de etapa. Printre ele si Unirea Negresti. In aceasta etapa avea sa aiba un meci in compania unei tovarase de suferinta, Victoria Tecuci, detinatoarea in acel moment al ultimului loc. Un meci cu de toate: goluri inscrise de ambele formatii, altele anulate pentru greseli stupide, penalty aparat de negresteanul Asaftei, greseli copilaresti ale eroului anterior mentionat si totusi meciul se termina cu victoria gazdelor cu 3-1, desi meciul ar fi putut avea orice deznodamant.
In divizia B, FEPA '74 Barlad joaca acasa cu Ceahlaul. Decizia FRF de a da castig de cauza echipei Poiana Campina impunea o concentrare maxima pentru obtinerea unui rezultat pozitiv. Caruntei inscrie la mijlocul primei reprize pentru gazde, altfel ca meciul se termina cu un 1-0 pentru gazde, rezultat la limita, dar meritat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!