duminică, 24 februarie 2013

Ca in curtea scolii

Fara indoiala ca Viitorul Vaslui trecea prin cea mai fasta perioada a sa din campionat. Peste cateva etape urma partida directa cu contracandidata sa la promovare, cu Gloria Galati si inca in deplasare. Dar cel putin la capitolul moral, vasluienii stateau cum nu se poate mai bine. Victorii la scor si acasa si in deplasare, numai bune pentru a-si speria adversarii.
Una dintre victime s-a numit Textila Buhusi. In alte vremuri o echipa de temut, dar acum se zbatea prin coada clasamentului. Imi aduc aminte ca la acest joc  s-a prezentat cu o echipa cu multi tineri, iar banca de rezerve nu stiu daca numara 3-4 suflete cu tot cu echipa tehnica. Motivele...habar n-am, treaba lor! Vasluienii si-au vazut de treaba, n-au tinut cont de problemele adversarilor si i-au calcat efectiv in picioare. In min. 4, Stoica inscrie primul gol al partidei si avea sa devina eroul meciului cu nu mai putin de 4 reusite in acest joc.
Pe scurt, meciul s-a terminat 8-0, cu 6 goluri marcate in prima repriza.
Mecanica are o serie dezamagitoare. Esecul pe teren propriu in etapa precedenta s-a crezut ca e doar un accident. Insa in deplasarea la ultima clasata, Victoria Tecuci, a cedat din nou, de aceasta data cu 2-0. Dar, sa ne amintim ca aceeasi echipa invingea pe Viitorul in tur cu 5-4, in ciuda pozitie din clasament!
Steaua Mecanica Husi sta acolo sus, in spatele luptei pentru promovare, la mare distanta si fara pretentii. Rolul ei era de a mai scoate peri albi unora din cand in cand. In aceasta etapa a jucat in deplasare la Petrolul Moinesti pe care a tinut-o in sah, fiind la un pas de a castiga partida. In cele din urma meciul s-a incheiat la egalitate, 1-1.
Unirea Negresti nu reuseste nimic in deplasare nici de aceasta data si incepe sa se afunde spre subsolul clasamentului. La Comanesti resusesti doar "performanta", deloc de invidiat, de a primi 4 goluri fara sa marcheze niciunul. 
Meci, teoretic fara mari sperante, pentru barladeni in divizia B. Aveau sa faca o vizita taman la liderul seriei  Petrolul Ploiesti, lider autoritar care se va impune in cele din urma in serie fara emotii. In mod surprinzator insa, jucatorii de la FEPA '74 au facut un meci foarte bun, reusind sa tina  atacurile gazdelor departe de poarta proprie. Doar un penalty a facut ca tabela sa incline in favoarea Petrolului. Altfel fie fundasii barladeni, fie portarul Tudorache si-au facut datoria si au parasit terenul invinsi, dar cu fruntea sus. Desi au marcat din penalty, asa cum am amintit, gazdele au ratat o a doua asemenea sansa in partea a doua a jocului, sau mai degraba portarul Tudorache a aparat cu multa siguranta, primind aplauze la scena deschisa de  publicul ploiestean. Petrolul - FEPA 74' 1-0 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!