luni, 1 octombrie 2012

Un nou inceput

4 septembrie 1989. Echipele vasluiene luau startul intr-o noua editie de campionat.
Din nefericire, Interul a retrogradat in editita precedenta si urma sa evolueze in seria a II-a a diviziei C alaturi de Mecanica Vaslui, Steaua Mecanica Husi si Unirea Negresti.
Moldosin Vaslui retrogradase prin retragerea din campionat inca de la sfarsitul turului precedent.
Stacheta fotbalului vasluian o tinea sus echipa barladeana, FEPA '74, care dupa ce a reusit evitarea retrogradarii cu foarte mari emotii (va amintiti golul lui Ciuca din ultima etapa, min.90?) strange randurile si se aliniaza cuminte la startul unor noi incercari. Dar, desi va incepe foarte bine, va termina campionatul in mare suferinta.
Surpriza insa! La startul editiei de campionat, Interul se transforma in Viitorul Vaslui! Numai ca Mecanica descinsese din fosta echipa Viitorul cu cativa ani in urma, iar jocul schimbarii de nume nu a adus sprijinul suporterilor in masura in care il asteptau conducatorii clubului. Dar nu mai conteaza aceste detalii, sa revenim doar la fotbal....
Mecanica nu viza obiective mari. Echipa tehnica era alcatuita din Eftimie Haralambie si Dan Petraru, iar lotul nu fusese vizibil intarit.  Tinerii Nicolae, Ivanica si Mihaita Lungu care jucase in sezonul anterior la Negresti au fost cooptati in lot. 
Viitorul insa tintea o noua promovare in B. Conducerea tehnica a ramas aceeasi de la sfarsitul sezonului trecut, adica Dumitru Antonescu si Adrian Marin. Transferuri putine si nu foarte valoroase. Poate de amintit Mihut, tehnic si abil si tanarul Lazar un rebel, care nu se supunea sarcinilor de partid, o sa amintesc la momentul potrivit. Micutul portar Dobre a devenit titular in dauna lui Anton plecat pe alte meleaguri. Au fost cooptati si cativa tineri de la CSS Vaslui, dintre care il amintesc pe Vali Bolea cu care personal am batut mingea in spatele blocului in anii copilariei. Era nedezlipit de minge si cred ca dormea cu ea sub cap. Tehnic si rafinat, pacat ca nu-l prea ajuta fizicul, fiind maruntel de statura, altfel cred ca ar fi ajuns departe. 





De asemeni, Steaua Mecanica Husi se intarise si avea sa faca o figura frumoasa in Cupa Romaniei si parca i-ar fi suras si ei promovarea. Unirea Negresti avea ca obiectiv doar mentinerea in divizia C. Principala candidata la promovare avea sa fie insa Gloria Galati, o echipa care avea in componenta nume grele, fosti divizionari A, de la echipa locala.

Chiar din prima etapa aveam sa asistam la o derby-ul local intre Viitorul Vaslui si Mecanica Vaslui. Avand mai multi jucatori experimentati in echipa, Viitorul s-a impus lejer cu 3-0 (Chiochina, Fl.Sandu si Marin Vatui ). Rivalitatea dintre cele doua echipe s-a vazut si interen, jocul fiind presarat deseori cu duritati nejustificate, dictandu-se si eliminari.
Celelalte rezultate: Gloria Galati - Steaua Husi 2-1 si Partizanul Bacau - Unirea Negresti 5-0.
FEPA '74 Barlad incepe greu campionatul (dar isi va reveni in urmatoarele etape) cu un egal acasa (1-1 cu Poli Iasi) in prima etapa si o infrangerea in cea de a doua la Suceava (1-3).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!