luni, 25 iunie 2012

Inceputul sfarsitului

Mai era doar un minut de joc. Botosaneanul Epure suteaza de la 25 m si inscrie un gol care practic a ingropat toate sperantele vasluienilor, instaurand o liniste mormantala pe "Municipal". Era 12 iunie 1988.
Inter Vaslui - CS Botosani, in etapa a XXXII-a. O victorie era echiavalenta cu salvarea de la retrogradare. Si chiar un rezultat de egalitate ar fi fost suficient, dar cu conditia ca celelalte rezultate ale echipelor implicate la retrogradare sa fi fost normale.
Numai ca...."surprizele" in acele ultime etape aveau sa se tina lant. Principalele contracandidate obtin rezultate ce pun sub semnul intrebarii corectitudinea acestui sport. Si totusi, oarecum previzibile avand in vedere anumite afinitati. Delta Tulcea castiga in deplasare la FCM Progresul Braila, o echipa care s-a luptat la promovare! Ceahlaul Piatra Neamt castiga de asemeni in deplasare la Politehnica Iasi. Fara comentarii. Colac peste pupaza, Interul nu reuseste sa gestioneze finalul de campionat si se impiedica pe teren propriu in fata altei contracandidate la retrogradare, CS Botosani. Interul n-a avut "prieteni" in serie, ba dimpotriva, a incomodat pe toata lumea si a tulburat multe ape. In consecinta, a fost "condamnata" de celelalte surate din serie la retrogradare.






Ultimele rezultate: Inter - CS Botosani 1-1, FEPA '74 Barlad - Inter Vaslui 2-1 (la 1-1, birladenii primind un penalty din care si-au asigurat victoria), iar in ultima etapa, palida consolare, Inter- Unirea Focsani 1-0. 
A fost o victorie necesara doar in cazul in care FEPA s-ar fi impiedicat la ultima clasata, Petrolul Braila. La acel meci, in min.90 scorul era 2-2 si Inter era salvata, iar FEPA in divizia C. Numai ca birladeanul Ciuca inscrie in prelungiri, face 3-2 si FEPA se salveaza.
La Vaslui jocul cu Focsaniul se terminase, toata lumea astepta in telefon rezultatul de la Braila. Ultimul rezultat stiut era 2-2, Danut Cioncu a venit aproape de tribune, ne-a spus rezultatul si era foarte fericit! Mare trebuie sa fi fost dezamagirea lui cand, odata ajuns in vestiar, a aflat ca rezultatul final e altul...

Un clasament final halucinant, in care Inter retrogradeaza din cauza golaverajului dezastruos cu doar -1 la adevar. Diferenta dintre locul 6 si locul 15 este de doar 3 puncte, iar a treia clasata are doar 6 puncte peste prima echipa de "sub linie" !! 
Asta e! Viata merge inainte! Denumirea de "Inter" (Vaslui) a disparut din peisajul fotbalului dupa aceasta editie de campionat. In urmatorul sezon Interul se va inscrie in divizia C sub denumirea de "Viitorul". 

In divizia C, Mecanica Vaslui termina pe locul 2, Steaua Mecanica Husi pe 3, Unirea Negresti pe locul 9, iar Moldosin era deja retrogradata de la sfarsitul turului.

O sa intru si eu in vacanta. Ne revedem cu materiale despre aventura fotbalului vasluian din editia '88-'89 undeva pe la inceputul toamnei .
Oricine doreste sa ma contacteze o poate face pe e-mail: constantin.ciortan@gmail.com

Va doresc tuturor o vara...racoroasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!