duminică, 6 mai 2012

Meciul se termina cand fluiera arbitrul!

Nu-i asa? Ba chiar exista o vorba printre fotbalisti care spune ca "pe nemti esti sigur ca i-ai invins abia cand s-au urcat in autocar"...evident in conditiile in care in teren ai reusit sa inscrii cel putin un gol mai mult decat ei. Dar sunt nemti, cunoscuti pentru incapatanarea lor de a lupta si a-si apara sansele pana in ultima clipa.
O meteahna dintotdeauna a echipelor romanesti: au tendinta de a se relaxeze pe finaluri de repriza/meci in special cand rezultatul le este favorabil. Cam asa a patit si Interul in etapa XXIV-a in deplasarea de la Tulcea. Echipa locala era in suferinta, iar ai nostri sperau la cel putin un punct. Returul acelui campionat a prilejuit o buna sansa pentru echipa vasluiana de a scoate puncte importante din deplasare pentru ca a jucat multe meciuri la echipe aflate in subsolul clasamentului. Meciul a inceput bine pentru noi cu cateva ocazii ratate in primele 10 minute, dar apoi gazdele au echilibrat jocul si au facut din portarul Anton, jucatorul meciului. In mod firesc, conform regulilor nescrise ale fotbalului, ratarile gazdelor ar fi trebuit sa se razbune. Dar n-a fost asa. Speriati parca fie si de un semi-succes, vasluienii au facut pasul inapoi incercand sa apere rezultatul. Deznodamantul a fost pe masura. Acelasi "erou", portarul Anton face doua gafe impardonabile pe final de meci, dand sansa fostului divizionar A, Iamandi sa inscrie de doua ori si astfel gazdele isi asigura doua puncte importante. Rezultat final Delta Tulcea - Inter Vaslui 2-0.

Desi n-au avut o deplasare usoara la Focsani, una dintre revelatiile seriei I a diviziei B, birladenii de la FEPA au venit invinsi dupa un meci care a fost deschis oricarui rezultat pe intreaga sa derulare. Focsanenii au deschis scorul in prima parte a meciului, iar in repriza a doua aveau sa inscrie din nou imediat dupa pauza, dar...in propria poarta, scorul fiind la un moment dat 1-1. Birladenii cauta sa apere acest rezultat, dar asa e in fotbal, golul vine de partea celor care ataca, de data asta de partea vrancenilor. Pe final, birladenii au cateva contraatacuri taioase, Basalic are ocazia de a egala la 2, dar meciul se termina cu victoria meritata a celor care au fost mai curajosi in atac. Unirea Focsani - FEPA '74 Birlad 2-1.




Mecanica Vaslui merge "ceas" in divizia C. Pacat de evolutia buna, dupa spusele chiar a unor jucatori, se pare ca au avut unul din cele mai bune sezoane din acei ani. Ar fi fost o buna oportunitate de a promova in divizia B. Ghinionul lor s-a numit si liderul serie, Aripile Bacau. Unul din aspectele care mi-a ramas in memorie la echipa din Bacau era portarul (nu-mi aduc aminte numele sau). S-a intamplat ca echipele noastre sa beneficieze de penalty-uri impotriva bacaoanilor. Putini isi asumau raspunderea de a executa pentru ca portarul respectiv avea niste reflexe formidabile si reusea sa apere aceste lovituri !! Asadar, in aceasta etapa, a XXI-a, Mecanica Vaslui a zdrobit pe teren propriu pe Petrolul Moinesti, o echipa rivala cu multi ani in urma, anii '75-'80, pe vreme cand fosta Viitorul Vaslui reusea primele sale promovari in divizia B. Scor 4-0, goluri Bandac, Nicolae, Stoica si Costel Magureanu (surprinzator apetitul de gol al acestui jucator, desi era "de meserie" fundas central.).
Steaua Mecanica Husi este intr-o cadere libera inexplicabila de cateva etape, reusind "performanta" de a pierde cu 4-1 un meci cu o codasa a clasamentului, Minerul Comanesti.
Unirea Negresti nu reuseste nimic in deplasarea de la Laminorul Roman si pierde cu scor de neprezentare, 0-3.

2 comentarii:

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!