duminică, 18 martie 2012

Tresarire de orgoliu

Din nou aveau sa fie programate doua etape (XIV si XV) in aceeasi saptamana. In primul meci, miercuri, 25 noiembrie 1987, Inter va juca acasa cu Gloria Buzau. O echipa de mijlocul clasamentului, dar care avea nume importante in "primul 11" ce trezesc si astazi fiori nostalgicilor: Ion Viorel, Profir, Tulpan, Ursa, Marcu, Teodorescu. Si cu toate acestea, Interul va domina intreaga partida, cel putin teritorial, oaspetii avand doar spre final cateva zvacniri ofensive. In prima repriza a fost un joc de uzura in care vasluienii au incercat sa penetreze apararea oaspetilor, fara succes insa. Doar doua sututri la poarta sunt de consemnat in prima repriza.
In partea a doua jocului, gazdele preseaza si incearca din rasputeri sa-si adjudece victoria. Pe fondul dominarii teritoriale a Interului, jucatorii de la Buzau initiatiza contraatacuri taioase, dar Genovel si Zalupca sunt la post. Incep sa apara ocazii, dar golul se lasa inca asteptat. In urma unui contraatac al buzoienilor, acestia se lasa descoperiti, vasluienii reusesc sa gaseasca o bresa in apararea oapetilor, Cioncu centreaza si Stoica reia cu capul  in plasa (min.77) punand punct partidei si reusind sa-si asigure cele doua puncte puse in joc. Scor final: Inter Vaslui - Gloria Buzau 1-0, din nou o victorie la limita. Muncita din greu si pe deplin meritata.

In etapa de duminica, Interul a jucat la CS Botosani, de unde, in sfarsit, aveau sa se intoarca cu un punct valoros. Gazdele deschid scorul in partea a doua a jocului, iar Genovel reuseseste egalarea in  min. 80, consfintind scorul final, CS Botosani - Inter 1-1! Astfel vasluienii recupereaza un punct "la adevar" ajungand la -1. Si totusi, chiar cu un handicap minim la adevar, Interul se afla pe o pozitie retrogradabila, clasamentul fiind extrem de strans, in care diferenta intre locurile 7 si 15 era de doar 2 puncte!

Echipa barladeana are insa evolutii total opuse. Dupa un 4-0 confortabil in fata celor de la Metalul Plopeni,  FEPA '74 avea sa se incline cu 0-3 pe terenul celor de la Delta Tulcea.




Divizia C, avea sa programeze de asemeni cate doua jocuri in aceeasi saptamana.
Mecanica Vaslui - Laminorul Roman 3-0 (Tipau, Petcu si Stanisteanu), apoi pierd la Foresta Gugesti cu 1-0.
Moldosinul confirma faptul ca nu are valoare pentru seria in care joaca si vine cu un 0-6 de la Partizanul Bacau. A primit apoi vizita liderului, Aripile Bacau, dar in fata carora nu poate avea pretentii, ramanand insa cu satisfactia de a-i fi inscris doua goluri: Moldosin - Aripile Bacau 2-3.
In schimb, Steaua Mecanica Husi avea sa "taie" un pic aripile echipei din Bacau, administrandu-i un 2-1 la Husi, iar in urmatoarea etapa castiga 3 puncte pe terenul celor de la Textila Buhusi, scor 2-0.
Unirea Negresti da pe mere ce a luat pe pere. Castiga cu 2-1 acasa cu Petrolul Moinesti si pierd la Focsani cu Constructorul cu acelasi scor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!