marți, 20 martie 2012

Si acum intre vasluieni

Penultima etapa, a XVI-a,  a produs multa agitatie in preajma "Municipalului". Inter primea pe teren propriu mai experimentata colega de judet si de serie, pe FEPA '74 Birlad. Diferenta era de doar doua puncte intre cele doua echipe, dar clasamentul era foarte strans asa cum aminteam si intr-un material anterior. Ambele insa la -1 in clasamentul adevarului. Pe de o parte, Interul nu-si permitea sa faca niciun pas gresit pe teren propriu. FEPA incerca sa-si recupereze pasivul de puncte si sa termine turul fara griji deosebite.
5000 de vasluieni bateau la portile stadionul in incercarea de a intra in tribune, organizatorii fiind surprinsi de acest flux de suporteri, desi majoritatea meciurilor aveau tribune pline. Dar acum, mai mult ca niciodata, vasluienii au facut front comun in jurul echipei, simtind ca aceasta nu e prea stapana pe picioarele sale si au facut tot posibilul s-o impinga spre victorie.
Echipele nici nu apucasera sa se aseze in teren, Lupu avanseaza in jumatatea oaspetilor, centreaza pe jos, un smoc de iarba buclucas deviaza mingea pe langa portarul Zlatan si Pachiteanu aflat pe faza impinge mingea in plasa. Era doar min.1 si Interul conducea cu 1-0!
S-a incercat specularea momentului si atacurile au continuat, dar ratarile s-au tinut lant, Stoica, Ciochina, Pachiteanu, Tibulca parca intrecandu-se in ratari !
Repriza a doua avea sa arate o alta fata a birladenilor care cu mici exceptii mai mult s-au aparat in prima repriza. Dupa forcingul din prima parte, vasluienii au parut obositi si s-au multumit sa conserve rezultatul fara sa mai pericliteze in mod deosebit poarta lui Zlatan. Astfel ca ocaziile s-au mutat la poarta Interului, iar birladenii Ciuca, Mihaila, Dumitru si Basalic si Emil Spirea au creat emotii tuturor. In min.85, tribunele insa au inghetat: Basalic suteaza, Anton este depasit, dar Lupu salveaza de pe linia portii un gol ca si facut. In cele din urma reduta vasluienilor rezista si astfel meciul de incheie Inter - FEPA 1-0. Inter reusea un salt spectaculos in clasament ajungand pe locul 12.
Merita amintite cele doua echipe:
Inter: Anton - Ciochina, Genovel, Zalupca, Dumitru - Lupu, Tibulca, Sandu Ionescu - Baciu, Stoica, Pachiteanu.
FEPA '74: Zlatan - Ionascu, Asandei, Toiu, Cezar - Spirea, Basalic, Murgeanu - Dumitru, Dumitrache, Ciuca.



In divizia C a avut loc ultima etapa a turului: Mecanica Vaslui - Partizanul Bacau 2-0, Minerul Comanesti - Moldosin Vaslui 2-1 (acesta a fost ultimul meci al Moldosinului in divizia C, echipa retragandu-se ulterior din campionat) si derby-ul judetean, Steaua Mecanica Husi - Unirea Negresti 3-1. 
Echipele noastre s-au clasat in clasamentul seriei a II-a a diviziei C astfel, liderul serie fiind Aripile Bacau:

2. Steaua Mecanica Husi 15 10 1 4 30-17 31
3. Mecanica Vaslui          15   9 2 4 26-18 29
----------------------------------------------
12.Unirea Negresti         15  6 0 9 17-31 18
----------------------------------------------
15. Moldosin Vaslui        15 3 0 12 18-45  9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!