luni, 5 martie 2012

Interzis cardiacilor

11 octombrie 1987. Aveam sa asist la unul dintre cele mai dramatice meciuri pe care le-am vazut in acel sezon de campionat. Etapa a VII-a programa meciul Inter - Delta Tulcea. Aproximativ 5000 de spectatori se aflau pe "Municipal" sperand intr-o noua victorie a favoritilor.
Vasluienii incep tare si rateaza importante ocazii la poarta tulcenilor. Contrar cursului jocului, pe la mijlocul primei reprize, fundasii nostri balbaie o minge la centrul terenului, tulceanul Rotaru intra in posesia balonului si il arunca spre poarta noastra de pe la vreo 40m! Mingea musca gazonul in careul mic si sare in poarta unui Anton surprins si parca desteptat dintr-un somn lung. Pana atunci jucatorii Deltei nu trecusera in jumatatea vasluiana. Era 1-0 pentru oaspeti si vasluienilor nu le vine sa creada, mai ales dupa inceputul bun de meci.
Ca si cum n-ar fi fost indeajuns, 10 minute mai tarziu, un contraatac fulger al oaspetilor se finalizeaza cu acordarea unei lovituri de pedeapsa. Uluiala maxima si rumoare in tribune! Meciul parea pe cale sa fie inchis definitiv si credeam ca vom asista la o noua dezamagire pe propriul teren.
Fostul jucator la echipelor FC Arges si FC Olt si il numesc pe Iamandi, ia balonul si se pregateste sa execute. Il aseaza tacticos pe punctul cu var, isi ia elan, doi-trei pasi, suteaza si tribunele exulta de fericire pentru ca Iamandi nimereste bara transversala si altfel vasluienii raman in joc, asteptand o repriza secunda plina de sperante.

Din fericire, pauza chiar avea sa fie un sfetnic bun, antrenorul Chirita optand pentru o linie de atac noua cu  ex-rapidistul Cojocaru in locul lui Pachiteanu. Si pentru ca ratarile se razbuna, de ce n-ar fi valabil si in sens favorabil pentru noi?
Minutul 62 avea sa aduca egalarea pe tabela de marcaj. Baciu este faultat in careu, doar Cojocaru isi asuma riscul de a incerca transformarea, iar experienta lui isi spune cuvantul. Era 1-1 si mai erau aproape 30 minute de joc datatoare de sperante. In min.80, Cojocaru, omul meciului, face o cursa pe dreapta, centreaza in careul de 6 m si Danut Cioncu, venit in viteza din spate, reia in plasa oaspetilor!
Inter - Delta Tulcea 2-1 si meciul era terminat. Gazdele apara rezultatul, iar tulcenii nu mai au puterea sa revina in joc. Este prima etapa in care pozitia Interului in clasament este in afara zonei retrogradarii.
Toate s-au intamplat la poarta din stanga, iar eu am avut sansa sa stau undeva in dreptul liniei careului de 16 m.
Intr-o alta partida, la Birlad, FEPA '74 - Unirea Focsani , doar 0-0 si birladenii deveneau vecini de clasament cu Interul.





Etapa a VI-a din divizia C avea sa aduca prima infrangere pentru Mecanica Vaslui, un 0-2 pe terenul celor de la Petrolul Moinesti.
Moldosin joaca acasa cu puternica si experimentata CSM Borzesti.
Dupa de Sica Tocariuc deschide scorul , oaspetii preiau fraiele jocului si castiga cu 3-1. Moldosin mai are cateva ocazii, o bara si un penalty ratat.
Steaua Mecanica Husi - Minerul Comanesti 2-0 si Unirea Negresti - Laminorul Roman 1-0 (Mihai Lungu isi incepea ucenicia, dar deja era in loturile UEFA. Doua sezoane mai tarziu avea sa fie om de baza la Viitorul Vaslui, iar apogeul carierei sale avea sa fie intr-un meci de Cupa UEFA dintre Gloria Bistrita - Real Zaragoza 2-1 unde a fost autorul unui gol - sezonul '94-'95).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!