marți, 14 februarie 2012

'87-'88 - Un inceput de sezon inedit - Moldosin Vaslui

Voi incerca sa derulez acest an competitional de pe mai multe planuri. Fotbalul vasluian era destul de bine reprezentat: Inter Vaslui si FEPA '74 Birlad in divizia B, Mecanica Vaslui, Steaua Mecanica Husi si Unirea Negresti in divizia C. Ba mai mult, avea sa apara in peisajul fotbalului vasluian o noua formatie: Moldosin Vaslui, o echipa entuziasta cu un patron puternic (C.F.S. Vaslui), dar in acelasi timp neexperimentata si prea cruda, chiar si pentru standardele, nu foarte ridicate, ale esalonului al treilea.
Moldosin Vaslui avea sa fie campioana judetului si isi castiga dreptul de a sustine un baraj de promovare cu o echipa dintr-un judet vecin. Sortii i-au scos in cale o echipa din Galati, Avantul Liesti.






Primul meci s-a desfasurat la Liesti pe 12 iulie 1987. Un meci desfasurat intr-o atmosfera rustica cu 150 de suporteri vasluieni si circa 4000 (!) de suporteri galateni. Fanfara, talangi, sirene. Terenul denivelat, cam fara iarba si tare. Meci darz, dar cu putine reusite. In min. 48, portarul Moldosinului, Balan, reuseste sa apere o lovitura de la 11m. Meciul avea insa sa se termine cu 1-0 pentru gazde printr-un gol inscris in min.78.
Returul va avea loc  peste o saptamana (19 iulie 1987), chiar pe stadionul Muncipal. Acest meci de baraj de promovare a umplut stadionul, astfel incat la meci s-au aflat adunat vreo 7000 (!!) de vasluieni.
A fost un meci care s-a derulat intr-o singura directie, spre poarta oaspetilor. Scorul a fost categoric: 5-0. Mai mult, Butucel (Toc) a fost cel care a inscris toate cele 5 goluri, echipa Moldosinului oferind un adevarat spectacol pentru cei prezenti !
Moldosin Vaslui reusea o performanta frumoasa reusind promovarea in divizia C.
Echipa care a reusit performanta : antrenor prof. Constantin Dragomir. Jucatori : Balan, Rosanu (portari) - Arapu, Samoila, Iliuta, Dumitriu, Moisa (fundasi) - Cozmanca, Baciu, Nedelea, Ilisei, Cristian Manea, Pasat (mijlocasi) - Sorin Manea, Moruz, Butucel, Coscotin, Grecu (atacanti).
Din pacate, Moldosin nu a reusit sa se mentina decat un tur de campionat. Evenimente de ordin material si mai ales disciplinar vor duce la desfiintarea echipei dupa primele 15 etape. Dar toate la vremea lor....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!