joi, 12 ianuarie 2012

Un meci de poveste

Cupa Romaniei! Steaua Mecanica Husi - Flacara Moreni. Aparent o disputa de tip "David si Goliat". Numai ca lucrurile aveau sa stea un pic altfel...

Steaua Mecanica Husi a intrat in teren in acel meci in urmatoarea componenta: Tudor, Scarlatescu, Lupu, Ursu, Balan, Dumitru, Nicu Marian, Tibulca, State, Smadu, Tugulan. Au mai intrat pe parcursul meciului Iacob si Damian.
De partea cealalta oaspetii, au venit cu cea mai buna garnitura a lor: Zlotea, Purdea, Butufei, Movila, Dumitrascu, C.Pana, Dragnea, Marcu, Timis, Vaidean, Lala. Antrenor Nelu Numwailler.
Arbitru: Cr. Teodorescu din Buzau. Cam 4000 de spectatori au tinut sa vada acest meci pe un stadion devenit neincapator.

Meciul a inceput echilibrat, gazdele cu oarecare teama mai ales prin prisma valorii componentilor echipei oaspete. Dar Steaua Mecanica Husi avea jucatori cu mult tupeu si indrazneala si dupa cateva minute de joc au inteles ca pot mai mult si sunt capabili sa produca surpriza. Meciul era echilibrat, niciuna dintre formatii neindraznind sa riste prea mult astfel ca la pauza consemnam un scor alb, 0-0.
Din nefericire, sistemul fotbalistic era si el supus politicului si presiunilor, astfel incat la pauza li s-a sugerat husenilor "s-o lase mai moale" ca va castiga "cine trebuie" si nu neaparat echipa mai buna.
Jucatorii au inteles mesajul si s-au inteles din priviri asupra a ceea ce trebuia sa se intample mai departe.
Oaspetii au intrat relaxati in joc stiind ca vor castiga oricum. Pana sa se dezmeticeasca dimbovitenii, Adrian State profita de acest lucru, uitand parca "indicatiile" de la pauza, trimite un sut de la distanta spre poarta si deschide scorul. Era 1-0 pentru Steaua Mecanica Husi din min.46 si lumea era in delir! Morenarii sunt consternati: "pai asa ne-a fost vorba?" . Dupa cateva ratari, veteranul Dragnea egaleaza dupa 4 minute, iar parca a arata "adevarul" din teren, Lupu isi inscrie un autogol, deviind un sut a lui Marcu in min. 60.
Gazdele se relaxeaza vizibil, pasand minge cu nonsalanta, refuzand sa atace si invitandu-i pe oaspeti la joc. Acestia nu aveau sa stea pe ganduri si vor mai inscrie de doua ori prin Dragnea si C.Pana. Era un 4-1 neverosimil pentru oaspeti, lumea a inteles ce se intampla si s-a consolat cu ideea.
Jucatorii huseni insa nu vor sa piarda oricum si au inceput pe final de meci sa-si arate adevarata valoare predand o adevarata lectie de fotbal celor din Moreni, umilindu-si adversarul la toate capitolele. Mai intai State obtine un penalty si Lupu transforma, iar in min. 87, Tugulan executa impecabil o lovitura libera, scorul devenind 3-4!
Gata, suficient, atat era permis!  

Meciul s-a incheiat sub umbrela prieteniei totale dintre cele doua echipe, evenimentul fiind sarbatorit de ambele echipe la un restaurant din apropiere. Numai ca peripetiile nu s-au terminat.

Soferul autocarului echipei din Moreni a parcat in apropiere. Extaziat probabil de victoria obtinuta a uitat sa traga frana de mana si astfel autocarul a pornit la vale singur, lovind cateva masini si oprindu-se in vitrina unui magazin de mobila ! Din fericire nu au existat victime.
La intoarcere gemurile afectate ale autocarului au fost inlocuite cu folii de plastic. Era 26 februarie 1989....

Important! E foarte posibil ca fostii jucatori ai echipei Steaua Mecanica Husi din 1989 sa se intalneasca in aceasta primavara in amintirea vremurilor bune! Este o ideea minunata si astept sustinatori !

Un comentariu:

  1. flacara moreni! ce echipa doamne ce jucatori a avut Constantin Pana Marian Pana Petre Butufei Teodor Beldie Gheorghe Dumitrascu Ioan Balaur Daniel Sava Lica Movila Marin Dragnea Constantin Lala Nistor Vaidean

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!