luni, 23 ianuarie 2012

Primavara promovarii

Martie 1987. Inter Vaslui isi va continua marsul spre prima sa promovare din istorie. Lotul a ramas cam acelasi peste iarna, una dintre mutarile importante fiind venirea lui Leonard Cananau (fratele lui Dan, fostul jucator al Viitorului) de la Poli Iasi. Nici Mecanica nu a mutat spectaculos, ba mai mult, avea sa piarda jucatori: Ilie Cioclu se recupera dupa o operatie de menisc, Danut Cioncu plecase in armata, insa erau promovati cativa jucatori tineri din propria pepiniera.
In etapa a XVI-a Inter s-a deplasat la Minerul Comanesti unde va termina doar cu un scor alb, 0-0, iar Mecanica a avut un meci foarte greu cu urmaritoarea Interului, Textila Buhusi, dar va castiga cu 2-0.



Inter Vaslui va spala rusinea din etapa precedenta, astfel ca in etapa a XVII-a va invinge fara drept de apel cu un sec 3-0 pe Partizanul Bacau, in timp ce Mecanica va castiga la Letea Bacau cu 2-0 si isi mai repara si din golaveraj si punctele pierdute in tur la "adevar".





Prima infrangere pentru Inter din acest campionat avea sa aiba loc in etapa a XVIII-a pe terenul modestei Proletarul Bacau, scor 0-1. La adapostul avansului confortabil de 5 puncte, echipa s-a relaxat, nereusind sa se concentreze suficient pentru a obtine un rezultat pozitiv. CSM Borzesti profita de aceasta sincopa si se apropie la doar doua puncte de lider. Mecanica isi continua parcursul excelent din debutul returului si va castiga cu 3-0 acasa cu Laminorul Roman.



Etapa a XIX-a va programa returul confruntarii locale dintre Inter si Mecanica. Avea sa fie un meci de poveste in care s-a jucat "pe bune" doar o repriza. La pauza scorul era egal 1-1, iar imediat dupa pauza golurile au inceput sa curga in poarta Mecanicii, iar meciul s-a terminat cu un neverosimil 7-3 pentru Inter !! Spectatorii n-au gustat deloc "gluma" si au taxat cele doua formatii. Una peste alta, Inter era totusi mai valoaroasa decat Mecanica, dar atitudinea celor din urma le-a facut meciul mai usor. Asa trebuia sa se intample!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!