joi, 5 ianuarie 2012

Mecanica Vaslui

Noul nume al echipei fanion al orasului de la acea vreme. Retrogradata in 1983, avea sa rataceasca prin seria a II-a a diviziei C. N-a reusit mare lucru in primii an de divizie C: locul 5 in editia '83-'84, locul 2 in editia '84-'85 in spatele echipei CSM Borzesti si locul 3 dupa Unirea Focsani si Inter in '85-'86. Atentia suporterilor vasluieni va fi abatuta spre echipa care incepea sa aiba performanta si anume Inter.

Mai tarziu, Mecanica se va desfiiinta sau  fuziona cu Inter, dupa 1990 regasindu-se doar o echipa in peisajul fotbalului vasluian si anume Sportul Municipal Vaslui.

Antrenori: Corneliu Costachescu, iar mai tarziu Dan Petraru.

Jucatorii ramasi din "veche garda" erau putini si imbatranise, iar alti jucatori veneau la Vaslui sa-si faca iesirea din scena fotbalistica la Mecanica. Ii amintesc pe Gabriel Petcu (ex-Rapid), Doru Ionescu si Mitzu Danila (ex-Poli Iasi) care erau jucatori exceptionali pentru nivelul diviziei C. Erau si alti jucatori care impresionau : Tipau, Danut Cioncu, Bandac, Marcu, Lina Bejenaru, portarul Mihai, Costel Magureanu, Dragu, Stanisteanu (actualul presedinte al AJF Vaslui), Cioclu, Stoica, Mihai Florentin, Ivanica, Nicolae, Manea, Mihai Lungu, Emil Spirea (venit de la Birlad si plecat ulterior la Poli Iasi), Chirila ("Colonelul").
Majoritatea, cu exceptia celor evidentiati anterior, erau vasluieni sau proveniti de la echipele care activau prin divizia judeteana. Avand in vedere acest aspect nu cred ca se putea mai mult. Era nevoie de o sustinere financiara consistenta pentru promovare in B, ceea ce s-a gasit in cele din urma dar ...pentru Inter.

Un comentariu:

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!