joi, 5 ianuarie 2012

Inter Vaslui


O echipa aparuta de nicaieri care a activat multi ani la nivel judetean si era partenera de antrenament pentru Viitorul. Cred ca initial s-a numit Inter Moara Grecilor. Aveau un teren acolo, in vale, dupa deal. A promovat in divizia C in sezonul '83-'84, taman atunci cand picase si Viitorul din B in C.

Era o echipa ciudata de localnici si fotbalisti mai putini slefuiti si totusi a reusit sa se mentina in primul an in divizia C, ba chiar pe un onorabil loc 8 din 16 echipe.
In anii urmatori avea sa fie consolidata echipa, iar sefii judetului au  considerat ca e echipa potrivita pentru a o ridica in divizia B.
Echipa s-a schimbat complet din toate punctele de vedere: conducere, antrenori, jucatori, mentalitate. Se vedea ca exista cineva de-acolo "de sus" care ii iubea foarte mult. Au inteles ca pentru a face performanta era nevoie de forta financiara si experienta competitionala si au fost adusi jucatori de peste tot.

S-a ales o echipa de "experti" in promovari si astfel s-a mizat pe serviciile cuplului de antrenori Constantin Dinu si Marian Stoichitoiu care au venit la club cu o echipa de mercenari.

Buni, nimic de zis, dar putini autohtoni (portarul Anton, Huiban, Ioan Tibulca, Neculai Genovel). Ii amintesc pe cei care m-au impresionat:
Ion Vasile (dribla si linia portii), Ciprian Dorobantu (singurul jucator pe care l-am vazut vreodata ca executa cornerele cu ..exteriorul; azi antrenor la FC Baia Mare), Ciochina, Gherghe, Dragu (venit de la Mecanica), Grigoras, Marin Vatui, Stoica (acelasi de la Mecanica), Mihai Florentin, Catalin Barzaghideanu (Bacau, azi corespondent de presa la gsp.ro), etc. Vor face un sezon de exceptie si vor reusi promovarea in B.
Dar inima vasluienilor batea pentru echipa muncitoreasca a ...Mecanicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!