vineri, 6 ianuarie 2012

Inceputul...

Pe 31 august 1986 incepea aventura promovarii Interului. Celelalte echipe din Vaslui, "trageau" pentru ea, probabil pentru ca era sprijinita si politic si era "sarcina de partid". Acesta sa fi fost oare motivul rivalitatii dintre cele doua echipe?

Rezultatele primelor 3 etape : Inter - Minerul Comanesti 3-0, Partizanul Bacau - Inter 1-2, Inter - Proletarul Bacau 1-0.
De cealalta parte, Textila Buhusi - Mecanica 3-0, Mecanica - Letea Bacau 2-1 si Laminorul Roman - Mecanica 2-1.
Interul pornea deci lansat, iar Mecanica, desi avea jucatori valorosi in opinia mea, se multumea sa fie o echipa de pluton. Va fi aspru criticata in presa conform traditiilor acelor vremuri.
Mai jos cateva documente care scriau istoria acelor vremuri.

Etapa a II-a :

Etapa III-a:




In etapa a IV-a (29 septembrie 1986) avea aiba loc derby-ul local dintre cele doua echipe vasluiene. Inter avea sa se impuna cu 1-0, dar intr-un meci cu cantec in care Mecanica ar fi dorit sa umileasca pe Inter si acestia sa castige dintr-un penalty. Numai ca Inter a inscris dintr-o lovitura libera care a deviat ciudat din zid in repriza a doua si astfel "muncitorii" de la Mecanica nu si-au atins obiectivul de a dezvalui in fata a 7000 de spectatori un blat impus "de sus".

Un comentariu:

  1. letea bacau! proletarul bacau! sau partizanul bacau! sunt echipe care unui cunoscator de fotbal astazi nu i-ar veni sa creada ca au existat!

    RăspundețiȘtergere

Ti-ai mai adus aminte si alte detalii? Scrie-le aici!